woensdag 5 maart 2014

Presentatrice Russia Today gaat tegen Rusland in

Bijzonder. Een presentatrice van het door de Russische overheid gefundeerde Russia Today geeft haar eigen mening. Extra bijzonder is dat ze in haar eigen mening de Russische handelingen van Rusland op Oekraïens grondgebied fel afkeurt.
Ik heb eens goed zitten luisteren naar het Russische nieuws. Zowel van Russia Today als Russische nieuwszenders in het Russisch zelf. Het beeld dat de Russen krijgen is best afwijkend van het beeld dat wij krijgen te zien.

Zo zijn alle oppositieleden in het nieuwe (onwettige) parlement van Oekraïne neo-nazi's. Misschien zitten er wel mensen tussen met neonazistische ideologieën, dat weet ik niet. Maar om stellig te beweren dat het een groep neonazi's betreft die de macht hebben gegrepen gaat wel ver.

Er wordt bericht dat in de afgelopen dag, 377 Russen de toegang is geweerd tot Oekraïne. Waar weinig over gesproken wordt is dat Russische militairen Oekraïense militairen "gijzelen" in hun eigen kazernes.

"Dit krijg je ervan, wanneer de arrogante en stomme onderminister van buitenlandse zaken (Victoria Nuland) een plan ontwikkeld voor een groep mensen nog stommer en arroganter dan de ambassadeur van de VS (Pyatt) om die succesvol te provoceren tot een rebellie tegen een verkozen regering." --- polismi.ru
Oké, je kan een hoop zeggen over de onderminister van buitenlandse zaken. Ze is zeker goed in het provoceren van zaken. Dit was dezelfde onderminister dat eerder nog een 'ondiplomatieke uitspraak' deed aan de telefoon. "Fuck the EU". Ik schat echter de bevolking van Oekraïne hoger in dan een stel hersenloze zombies. De onderminister kan hoog en laag springen, roepen wat ze wilt. Maar het zal haar nooit lukken om gelukkige burgers die blij zijn met de regering over te halen tot het plegen van een staatsgreep. Misschien een paar mensen, maar nooit genoeg om het te laten lukken. Wij zijn na haar uitspraken over "Fuck the EU" toch ook niet de straat op gegaan om de regeringslieden in Brussel af te zetten (zouden we misschien beter wel kunnen doen, maar dat is voor een andere keer).

Russische media roept dat onze media het fout heeft. Haalt statistieken erbij, dat Rusland 25,000 militairen op de Krim mogen hebben sinds een verdrag in 1999, en dat Oekraïne daar een hoop voor terug krijgt. Dat klopt ook, maar die militairen hebben natuurlijk niet het recht om uit de basis te komen en de boel over te nemen.

En Russische media roept dat het hypocriet is van de VS om te roepen dat je niet een soeverein land binnen mag vallen. En dat is een van de dingen waar ik het wel mee eens ben. De VS heeft dat namelijk vaak genoeg (lees: te vaak) zelf ook gedaan.

Ik denk dat onze presentatrice van RT een aantal van deze verdoezelingen niet meer aan kon. Hoe het verder met haar zal gaan? Wie zal het zeggen? Vooralsnog wordt ze gewoon aangekondigd, maar of ze nog lang voor RT zal werken... Op Twitter krijgt ze in ieder geval veel steun. Russische media, die berichten dat ze slachtoffer is geworden van Amerikaanse propaganda. Tja, misschien zien wij het ook wel allemaal verkeerd. Of... Laat maar zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten