zaterdag 1 maart 2014

Agressie afreageren op een teddybeer? Niet in de VS

In de Verenigde Staten wordt het aanvallen van een teddybeer hoog opgenomen. Dat blijkt voor Carly Marra, inwoonster van Casper in de staat Wyoming. Ze kreeg deze week ruzie met haar vriend, die haar wilde verlaten voor een andere vrouw. Ze werd zo boos dat ze een teddybeer, die ze ooit nog eens van hem had gekregen, bewerkte met een mes. De vriend, of ondertussen ex-vriend, sloot haar op in de badkamer en belde de politie. De vrouw is gearresteerd voor huiselijk geweld, en het bezit van verboden verdovende middelen (er werd marihuana gevonden in de woning). De twee hebben samen nog een kind van zestien maanden oud.

De gearresteerde Carly Marra
Het is heel begrijpelijk dat de vrouw boos was. In plaats van haar agressie af te reageren op de vriend met het mes dat ze vast had, pakte ze echter de teddybeer en bleven de levende wezens in huis bespaard. Ik vind dat ze daar verstandig aan deed. Er zijn genoeg verhalen te vinden van de vrouw die het vervolgens op de vriend afreageert, die dan of haar uit zelfverdediging iets aan moet doen, of niks doet en met een mes tussen zijn ribben ook de politie moet bellen. Dan is het beter dat je het op een voorwerp afreageert, toch?

Nee, ze wordt dus gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld, geweldpleging en mishandeling. Ze is nu op een omgerekende borgtocht van 3500 euro vrij en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Om de nuance er een beetje in te houden, is het het wel waard om te vermelden dat Carly eerst haar vriend nog verteld heeft dat ze zwanger was... Van een ander. Voor zever bekend ging de vriend pas daarna naar een andere vrouw toe. Ze was dus niet bepaald een lieverdje, en de vriend is hier niet helemaal de boeman. Maar dat je mishandeling en geweldpleging te laste gelegd kan worden voor het aanvallen van een teddybeer, terwijl ze in de positie veel slechtere keuzes had kunnen maken, vind ik toch zeker bijzonder te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten