zaterdag 22 maart 2014

De NSS: Onnederlands groot, met grote gevolgen

De Nuclear Security Summit: wij hebben de eer om deze te organiseren. Nederland: een land te klein om op een wereldkaart precies aan te worden gewezen. Dat kleine landje, dat met een paar welgemikte bommen volledig weggevaagd kan worden, moet 58 wereldleiders ontvangen. Waarom?

Daar heeft de NSS zelf een antwoord op. Wij schijnen een wereldwijde reputatie te hebben van "vrede, gerechtigheid en veiligheid". We sturen constant troepen naar het buitenland, Oost-Europese gastarbeiders worden uitgebuit en opgepropt in te kleine, vieze en onveilige woningen en straatroven en seksuele intimidatie door straattuig zijn aan de orde van de dag. Bovendien worden er explosieven naar huizen van motorbendes gegooid en hulpverleners worden bedreigd, bespuugd, mishandeld of zelfs erger. Maar dat terzijde, we hebben een wereldwijde reputatie van vrede, gerechtigheid en veiligheid.

NSS2014 banner, foto door
romanboed Flickr media
Dus daarom moet Den Haag op slot. Oké, ze noemen het niet op slot, maar het komt erop neer. Zo is Den Haag opgedeeld in zones. Als ik bijvoorbeeld in Den Haag had gewoond, en ik daar regelmatig op bezoek ga bij mijn oud-tante om haar te helpen met haar dagelijkse boodschappen, geeft dat nog een hoop gedoe. Bijvoorbeeld: mijn oud-tante woont aan de Stadhouderslaan in Den Haag. Dat valt onder zone 2. Dit betekend dat, als ik haar zou moeten helpen tijdens de NSS, ze mij zou moeten aanmelden via een special email adres. Leuk: ze is al op leeftijd en beschikt niet over internet, laat staan een email adres om mij aan te kunnen melden. Bedrijven in de buurt mogen open blijven en klanten ontvangen. Ook die moeten hun klanten eerst aanmelden via een email adres. Dat is natuurlijk niet haalbaar voor supermarkten of winkels die het moeten hebben van mensen die toevallig langslopen.

Ook als je bijvoorbeeld thuiszorg ontvangt, moet je je hulpverleners aanmelden via het email adres. Ik kan me dus een hoop oudere mensen voorstellen die daar helemaal in paniek van raken.

De post en kranten mogen gewoon worden bezorgd. Pakketpost mag echter niet worden bezorgd. Je zal je medicijnen maar via aangetekende post (dat tegenwoordig met de Pakketdienst van PostNL wordt bezorgd) krijgen...

Maar wij mogen die top houden. Wat een eer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten