vrijdag 4 april 2014

Aangifte doen wordt een gezellig dagje uit

De laatste weken zijn er zo'n 5000 aangiften van discriminatie en aanzetten tot haat tegen Geert Wilders binnengekomen. Vijfduizend. Politiebureaus stonden vol met mensen die de zogenoemde conceptaangiften verder invulden. Het Openbaar Ministerie kon de toestroom van aangiften in het begin niet eens tellen, en zelfs nu nog is een precies aantal onduidelijk. Ook niet van belang. Of het er nu vijfduizend of vijf miljoen zijn geweest, of gewoon één enkele aangifte: het voorval blijft hetzelfde. En dat voorval is óf strafbaar, óf niet.

Foto: Politie Eenheid Rotterdam
R/DV/RS Flickr Media, Creative Commons license
In theorie had dus een persoon namens al die 5000 mensen aangifte kunnen doen. Maar, dat gebeurt niet. Mensen maken er een dagje uit van. Er is koffie en thee op dat politiebureau, dus gezellig met zijn allen aangifte doen. Hele liederen werden gecomponeerd voor dat dagje uit. Zien we dat bureau ook eens van de andere kant. Het is een goedkoper alternatief voor het pretpark, en je krijgt standaard de aangifte die je hebt gedaan als souvenir mee. Om later nog aan de kleinkinderen te laten zien.

Gisteren kwam Geert met de oproep om aangifte te doen tegen Samson en Spekman van de P van de A. Deze hebben namelijk ook uitspraken gedaan over Marokkanen. Of moet ik, om te voorkomen dat er massaal aangifte tegen mij wordt gedaan, spreken van "Burgers met een Nederlands én Marokkaans paspoort"? Het bekt niet zo lekker, maar het is politiek correct, en daar schijnt het om te gaan.

Wilders? Die doet gewoon wat hij al jaren doet. Zijn verkiezingsprogramma uitvoeren. Of je het er nu mee eens bent of niet, het is niks nieuws. Samson? Die durft eindelijk het probleem te benoemen. En 5000+ burgers? Die hebben een goedkoop alternatief op de Efteling gevonden. De wachtruimte is het Sprookjesbos. Geert Wilders, Diederik Samson of Hans Spekman in dit geval de boze tovenaar en de Buitengewoon Opsporingsambtenaar de schrijver van het sprookje. Laten we die laatste ook eens in het zonnetje zetten, want die hebben het er maar druk mee, al die aangiften. En allemaal voor een goedkoop dagje uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten