woensdag 23 april 2014

Nederlandse jihadstrijders pleegden aanslagen... U meent het?

Het was wereldnieuws in ons kleine landje vandaag. Twee Nederlandse jihadstrijders hebben zelfmoordaanslagen gepleegd in Syrië en Irak. U meent het? Waar zouden jihadstrijders anders voor naar dat soort landen trekken? Omdat het internet eruit ligt en ze hun potje online poker maar offline voort willen zetten? Of om op de thee te gaan, bij verre vrienden?

Een van de rebellen in Syrië, die samen
verantwoordelijk voor walgelijke aanslagen.
Foto gepubliceerd door Freedom House op Flickr Media
Het zijn jihadstrijders. Mocht men nog niet zo ver zijn, een simpele zoekopdracht op Google van "definitie jihad" levert het volgende op: "Strijd die moslims voeren tegen tegenstanders". En wat is, als je de nieuwsberichten mag geloven, blijkbaar de normaalste zaak van de wereld in die oorlogen? Precies: aanslagen. Het maakt niet uit of het nu zelfmoordaanslagen zijn of andere aanslagen op personen, het is niets nieuws. Die jihadisten zijn zodanig gemanipuleerd dat ze zelf geloven dat het goed is wat ze doen, en wanneer ze zijn overleden worden ze beloond. Het was dus gewoon een kwestie van tijd tot dit zou zijn gebeurd, maar het is zeker geen nieuws. De zoekopdracht op de definitie van nieuws levert "actuele ontwikkelingen". Dit is helemaal geen ontwikkeling, jihadstrijders plegen al jaren aanslagen.

Het is jammer dat de meeste aanslagen op burgerdoelen zijn, zo ook een van de aanslagen van de Nederlandse terroristen. Want, zo mag je ze gerust noemen. Het zijn terroristen die aanslagen op burgers plegen. En dat valt door niemand goed te praten. Voor de jihadisten uit Nederland die zichzelf niet reeds opgeblazen hebben, en dat ook niet doen, zouden er twee opties moeten zijn. Óf het land niet meer inkomen, óf direct door naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Want, al in 2005 werden aanslagen op burgerdoelen in Irak aangemerkt als oorlogsmisdaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten