zaterdag 30 augustus 2014

Na een zomer komt er altijd een herfst

Het wordt langzaam donkerder. Regenbuien trekken ons land weer over, en de bladeren aan de bomen worden bruin, dort, droog en vallen eraf. Hoewel de meteorologische herfst pas overmorgen begint, is Moeder Natuur zo lief geweest ons er de afgelopen weken vast op voor te bereiden. En dat hebben we gemerkt: wateroverlast, kou... Kortom: deprimerend weer.

Winter in Swalmen, Limburg
Foto: Bert Kaufmann, CC licentie Flickr Media
Je zou bijna vergeten dat het de maanden ervoor veel warmer dan normaal was. De natuur was gul in de zomermaanden, en waar plaatsen in de VS in de wintermaanden de temperatuur van min 40 op hun thermometer zagen (mits deze thermometer dat natuurlijk aan kon, die van mij gaat in elk geval niet zo ver door), hebben wij niet eens een echte winter gehad. Dus wat valt er te klagen?

We gaan nu weer richting de wintermaanden. Na een zomer is er altijd weer een herfst, dat is nog nooit anders geweest. Na een lange tijd van warm weer halen we weer het stof van de winterjassen af, zoeken we de mutsen weer op en slaan we geitenwollen sokken in. Maar over een half jaar is het weer lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten