zondag 25 januari 2015

Het ware gezicht van de Verenigde Staten

Grote kans dat u nog nooit van hem heeft gehoord, dus mag ik u even voorstellen: Andrew Lack. Meneer Lack is de grote baas van de BBG, de Broadcasting Board of Governors, die toezicht houdt op de verschillende internationale media die gesponsord wordt door de VS. Want, gesponsord door de VS betekent totaal geen onafhankelijkheid. Maar dat terzijde.

Het Witte Huis in Washington
Foto: Diego Cambiaso, Flickr Media, CC Licentie 
Meneer Lack heeft afgelopen week een bijzondere uitspraak gedaan. Een bijzonder pijnlijke en gevaarlijke uitspraak als je het mij vraagt. Ik citeert: "We krijgen een aantal uitdagingen op ons pad van entiteiten zoals Russia Today, dat een bepaald standpunt door wilt drukken, Islamitische Staat in het Midden Oosten en Boko Haram." Einde citaat.

Lack, een man met zo'n grote verantwoordelijkheid voor de media van de VS, zet een internationale nieuwszender niet alleen op dezelfde lijst als de twee grootste terroristische organisaties van dit moment, maar ze ook nog eens bovenaan.

Nog niet zo lang geleden liepen er miljoenen mensen mee in de protestmars in Parijs. Je suis Charlie. Ook de Amerikaanse ambassadeur van Parijs was aanwezig, uit naam van de overheid. Maar Lack staat aan het hoofd een federale instelling. Ze waren dus toch niet zó Charlie.

IS en Boko Haram verspreiden haat en verdoemenis. RT verspreidt nieuws en informatie. Je kan het oneens zijn met de boodschap, maar het mag niet zo zijn dat ze op een lijst met terreurbewegingen komen te staan. "Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal jouw recht om het te zeggen met mijn leven beschermen." -Voltaire.

Informatie en nieuws vanuit een ander perspectief bekijken is alleen gevaarlijk voor dictaturen, omdat die in de weg van totale indoctrinatie staan. Ik denk dat Lack hier even het ware gezicht van de Verenigde Staten liet zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten