zondag 18 januari 2015

Je ogen moeiteloos uitlenen

Een nieuwe app laat iemand die goed zicht heeft een blinde of slechtziende helpen. Toen ik het las, dacht ik: ongelooflijk. Deze techniek bestaat al zo lang, hoe kan het dat niemand dit eerder heeft bedacht? Maar ja, ik heb het zelf ook niet bedacht.

Duidelijk.
Foto: Philippe Put, Flickr Media, CC Licentie
De app BeMyEyes werkt door middel van een videoverbinding. Niets nieuws. Het enige wat ze hebben gedaan is 2 categorie├źn maken: de slechtziende mensen en de goedziende mensen. Als een slechtziende hulp nodig heeft drukt die op een knop en dan krijgt een goedziende een push bericht. Geen tijd? Geen probleem, de verhouding is ongeveer 1:10, dus er is altijd wel iemand beschikbaar om je uit de brand te helpen. Ge-ni-aal! De techniek op zijn best! Het kost je een paar minuten van je tijd, om bijvoorbeeld een blinde te vertellen dat de uiterste houdbaarheidsdatum van zijn melk morgen is. Daar red je dus een blinde mee van zure melk, anders had die helemaal naar de buren moeten gaan om het te vragen, met het risico dat die niet thuis zijn op dat moment.

Op het moment van schrijven hebben 35.936 goedzienden zich aangemeld tegenover 3.132 blinden. Er is al 6.359 keer iemand geholpen. Bij iedere refresh lopen alledrie de cijfers op. Ondanks dat de app vooralsnog alleen voor iOS beschikbaar is, kun je BeMyEyes dus een succes noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten