woensdag 11 februari 2015

Sancties! Nee, niet nu. Straks.

Stel je eens voor dat je het volgende artikel in de krant leest:

Winkelketen V&D heeft een loonsverlaging van 6% voor haar medewerkers aangekondigd. Het personeel gaat gemiddeld 6% aan uurloon inleveren als onderdeel van het bezuinigingspakket om de keten overeind te houden.

De maatregel gaat niet direct van kracht om de onderhandelingspositie met de vakbonden niet te ondermijnen. De loonsverlaging gaat vermoedelijk volgend kwartaal in. 

Hier klopt iets niet, en dat zul je vast gemerkt hebben. Hoe kun je een maatregel aankondigingen, maar hem verlaat in laten gaan zodat de onderhandelingen niet stuk lopen? Of die loonsverlaging vandaag, volgende maand of volgend jaar in gaat, de vakbonden zullen not amused zijn met 6% minder loon.

Toch zien we iets soortgelijks. De Europese Unie heeft nieuwe sancties voor het sanctiepakket tegen Rusland aangekondigd. De zwarte lijst met mensen waarmee geen zaken gedaan mag worden wordt uitgebreid.

Kritiek op de EU neemt toe.
EUSSR: vergelijking met de Sovjet Unie
Er is echter een klein probleempje. Er zijn op dit moment vredesonderhandelingen in Minsk bezig. De EU is al grotendeels verantwoordelijk voor de oorlog door op een plein in de Oekraïne hoogwaardigheidsbekleders te laten roepen dat ze welkom zijn in de EU (waaronder onze eigen politicus van het jaar: Frans Timmermans). Het zal zonde zijn als de EU ook nog eens het vredesoverleg sloopt. Maar, daar heeft de EU een oplossing voor. De sancties liggen klaar, en ze zullen later worden ingevoerd. Geen haan die ernaar kraait. Schande.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten