dinsdag 10 maart 2015

Ivo en Fred en het Verloren Bonnetje

Het klinkt als een heel fout Suske en Wiske verhaal: Ivo en Fred en het Verloren Bonnetje. 4,7 miljoen gulden voor een topcrimineel en het bonnetje was zoek. Ik kan me persoonlijk wel indenken hoe dit moet zijn.

Iemand een bonnetje gezien? Foto: Steven Depolo
CC licentie

Ja, ik moet iets bekennen. Ik ben ongeveer 5 jaar terug ook een bonnetje kwijtgeraakt. Ik deed boodschappen voor iemand zoals ik dat elke week doe. Ik vroeg om het bonnetje erbij voor de administratie.

Ik doe het bonnetje altijd in de boodschappentas, maar waarschijnlijk viel hij er deze keer naast. Op de grond. Pech, bonnetje weg.

Als ik nu moet vertellen voor hoeveel euro boodschappen op dat bonnetje stond zou ik het ook niet weten. €15, zou ik zeggen. Kunnen er makkelijk €25 zijn geweest.

Ik moest er even aan denken toen ik het nieuws dat Opstelten en Teeven aftreden gisteravond tot me nam. Met medeleven en zelfs en beetje schuld hoorde ik het aan. Ja, want ik kan erover meepraten.

Twee dingen zou ik anders doen. Ik zou nu, 5 jaar later, niet stellig een bedrag noemen. En ik zou niet stellig beweren dat er geen administratie meer van is. De persoon waar ik de boodschappen voor doe houdt alles bij. Het bedrag dat ik meekreeg minus het wisselgeld is het geld dat deze boodschappen gekost hebben. Dit heeft ze zeker ergens opgeschreven, en hoewel de administratie van 5 jaar geleden ver opgeborgen ligt, is het nog wel ergens.

De administratie is boven water, meestal is dat een gelukkig einde in Suske en Wiske. Maar niet in Ivo en Fred. Niet in de politieke wereld. Hier rolden er politieke koppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten