dinsdag 19 mei 2015

Wat zijn we toch een gelukkig volk

Als hét nieuws van de dag in ons land de jurk van Trijntje is, dan moeten we toch een gelukkig volk zijn. Wekenlang was er discussie over wat ze aan zou trekken en nu weten we het ein-de-lijk! Voorpaginanieuws.Je zou toch denken dat het nieuws ernaast het grote, belangrijke nieuws zou zijn. De vluchtelingen. Die problemen gaan ons namelijk de andere 364 dagen ook aan. Maar nee, de vluchtelingen winnen het niet van de jurk van Trijntje.

Misschien dan iets over de Amerikaanse topdiplomaten in Moskou? Besprekingen over Syrië, een bondgenoot van Rusland en een stille vijand van de VS, waren gisteren aan de gang en gaan vandaag verder. Victoria Nuland, toch wel een controversieel persoon ("F*ck the EU", de oorlog in Oost-Oekraïne aanwakkeren door koekjes uit te delen...), komt zelfs even kijken. Maar nee, de jurk van Trijntje is natuurlijk veel belangrijker dan werelddiplomatiek.

Maar moet het dan altijd ellende zijn? Natuurlijk hebben we allemaal veel liever dat er alleen goed nieuws te melden is. Dat de jurk van Trijntje ook echt voorpaginanieuws is, omdat er gewoon niks anders te melden is. En omdat we dat willen, maken we die wereld gewoon. Even alleen denken aan het Songfestival, aan Trijntje en haar jurk. We scheppen die droomwereld, waar het belangrijkste nieuws die douze points is. Oorlog en mensensmokkel kan wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten