woensdag 17 juni 2015

40 nieuwe kernwapens, 40 nieuwe dreigingen

"Poetins plan om het Russische wapenarsenaal met 40 nucleaire raketten uit te breiden, zet de verhoudingen met het Westen verder op scherp." De allereerste zin van een artikel op RTL Nieuws. Ik weet niet onder welke steen RTL Nieuws het afgelopen anderhalf jaar heeft gelegen, maar volgens mij waren de verhoudingen niet bepaald al te best te noemen.

"NAVO-landen oefenen op dit moment in Polen en op de Baltische Zee, op korte afstand van de Russische grens." De laatste zin van datzelfde artikel. Tja, je kunt het een oefening noemen. Op dit moment spreekt de VS echter over permanente stationering in de landen. Even voor de beeldvorming: blauw is Rusland, rood is waar de NAVO wapens permanent wilt positioneren.
Foto: KwebbelKrabbels
Even ter herinnering: de Verenigde Staten heeft als enige land ooit nucleaire wapens in oorlog gebruikt. Twee keer om precies te zijn, beide tegen Japan. Volgens de laatste gegevens heeft de VS nog altijd 4.800 kernkoppen. Toch is de VS het land dat andere landen dicteert geen kernkoppen te mogen hebben.

Even een ander voorbeeldje dat RTL Nieuws bracht. 'TV5 niet gehackt door IS, maar door Russen'. Toen de Franse tv-zender TV5 op zwart ging en allerlei jihadistische leuzen werden verspreid, werd dit al snel opgeëist door hackersgroep het CyberCaliphate, een groepering die zich gelieerd heeft aan IS. Nu is het echter groots nieuws dat dit niet klopt, maar dat het 'de Russen' zijn. Als het spoor naar Nederland had geleid, waren het dan de Nederlanders die TV5 hackte? Of zou het gewoon een jihadnerd ergens op een Nederlandse zolderkamer zijn? Waarom moet het voor Rusland nou weer anders zijn?

Als de NAVO of de Amerikanen iets doen, is het een 'duidelijk signaal sturen' aan bijvoorbeeld Poetin. Als Poetin antwoord geeft, is het de 'Russische agressie'. Zo wordt er elke dag geprobeerd ons te indoctrineren, op sluwe wijze.

Wij, als het Westen, als Europa, zijn mede verantwoordelijk voor de oorlog in het oosten van Oekraïne. Neem bijvoorbeeld Hans van Baalen van de VVD, of voormalig minister Frans Timmermans. Beide spraken op het Majdanplein in Kiev. Ze staken de protestanten een hart onder de riem en beloofden ze Europese voorspoed. Een betere manier om de mensen in het oosten van Oekraïne in het nauw te drijven is er niet. Wij, als Europa, zijn dan ook verantwoordelijk voor alle burgerslachtoffers in Oekraïne. 7.000 volgens officiële cijfers, maar vermoedelijk nog veel meer. Waaronder de 298 inzittenden van vlucht MH17.

Dat is mede de schuld van de eenzijdige berichtgeving. Als we in de mainstream media de volledige waarheid krijgen, zouden we een veel eerlijker beeld krijgen van de werkelijkheid. De conclusies laten we dan over aan de individuen, die via hun stem invloed kunnen uitoefenen op de politiek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten