donderdag 25 juni 2015

Gevaarlijke informatie

Het verhaal van twee kanten bekijken schijnt gevaarlijk te zijn. Althans, volgens sommige mensen, waaronder journalisten. Dat kan verklaren waarom we zo'n eenzijdig beeld geschetst krijgen in onze media.In dit geval noemt Rusland-correspondent Olaf Koens de nieuwszender RT 'gevaarlijk'. De reden? Een artikel over een schoolboek uit het VMBO. Hierin is een hoofdstuk opgenomen over landen zonder democratie. Rusland beslaat een groot deel van dat hoofdstuk.

Het boek laat zien dat het westen vrij is en Rusland en haar bondgenoten niet vrij zijn. Dat men in Rusland uren durende Q&A sessies houdt met kritische journalisten aan het woord of oppositiemedia vol met kritiek op de regering kent die gewoon in de kiosken liggen neemt het boek niet mee in haar overwegingen. Dat klokkenluiders in westerse landen vast zitten op ambassades (Julian Assange) of naar Rusland zijn gevlucht (Edward Snowden), dat we in het westen zonder reden worden afgeluisterd (hallo NSA, leuk dat u meeleest) en dat onze media nog altijd niet in staat is twee kanten in een nieuwsbericht te belichten blijkbaar ook niet. Kortom, een verlengstuk van onze westerse propagandamachine.

Maar, we mogen blijkbaar niet weten dat onze media erg zwart-wit is. We mogen niet weten dat anderen anders tegen ons aan kijken. Want, de media die dat brengen zijn gevaarlijk, aldus de RTL Nieuws correspondent. Wij moeten namelijk braaf geïndoctrineerd zijn en zaken die spelen in de wereld totaal niet van twee kanten bekijken. Stel je voor, dat het volk zelf een mening mag ontwikkelen, in plaats van opgelegd krijgen. De keus is aan u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten