maandag 15 juni 2015

Het nieuws staat ons dichterbij dan we ons realiseren

Zoals de passagier van een Air India vlucht die een hagedis in een sandwich vond, vinden we allemaal wel eens iets wat we liever niet hadden gevonden. Of je vindt eindelijk de moed voor iets waarvan je dacht dat je het veel eerder had moeten doen, zoals het koppel van 103 en 91 jaar dat zaterdag in het huwelijksbootje trad.

Soms doen we allemaal wel iets stoms, zoals naakt staan op een heilige berg. Af en toe doen we ook iets geniaal, zoals het uitvogelen dat honden belangeloos samenwerken met hun baas door eten te laten staan als het gegeven wordt door iemand die gemeen was tegen de baas.

Eens in de zoveel tijd worden we wakker met een kater. De dag nadat je €81.000 voor een telefoon van €1000 hebt neergelegd, om maar iets te noemen. Tja, je kan hem maar graag willen. En vervolgens vallen we wel eens in de andere verbazing, bijvoorbeeld wanneer we ons realiseren dat telefoons van €1000 geen uitzondering meer zijn.

We doen allemaal wel eens een dutje, en dan worden we net iets later dan gepland wakker. Zoals de komeetlander Philae, die 7 maanden inactief is geweest. En wat doe je als je als je net 7 maanden hebt geslapen? Precies! Twitteren.

Met al dat Twitteren en emoji versturen, kan men hun 4 cijferige pincode niet meer onthouden. Daarom komt een Britse firma met een emoji pincode. Met 4 cijfers zijn er 10.000 verschillende mogelijkheden, als ze de meer dan 600 verschillende emoji gebruiken zijn dat er 129,6 miljard. Gebruikers kunnen echter kiezen uit 44 emoji, wat nog altijd goed is voor 3,7 miljoen combinaties. Lastiger te kraken.

Wat wel gekraakt is, is de computer van Angela Merkel. Er wordt nog onderzocht hoe het virus op Merkel's computer is gekomen en wat het precies is, maar dat hoeft niet weg te nemen dat Rusland alvast de schuld krijgt.

En zo zie je maar weer: het nieuws staat ons dichterbij dan we ons soms realiseren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten