woensdag 5 augustus 2015

De troep op Volkel

Foto: Google Maps / KwebbelKrabbels Media
Zoek je de vliegbasis Volkel op op Google Maps, krijg je het bovenstaande resultaat. We mogen niet kijken op de vliegbasis Volkel, alles is topgeheim. Officieel weten we niets, maar het is een publiek geheim dat er Amerikaanse kernwapens liggen op de basis in Volkel. Voormalig premiers hebben dat bevestigd en ook in rapporten van onder andere de NRDC, de Natural Resources Defence Council - een Non-Profit natuurbeschermingsorganisatie - wordt Volkel genoemd als een opslaglocatie van Amerikaanse kernwapens. Toch is er door NAVO-verdragen geen openheid van zaken.

Die kernwapens, krachtiger dan de nucleaire wapens die de VS heeft ingezet tegen Japan in 1945, liggen er al jaren. Sinds de Koude Oorlog, zodat Amerika de voormalig Sovjet Unie van twee kanten zou kunnen aanvallen. Na de verwoestende gevlogen van Hiroshima zou je verwachten dat het nucleaire wapenarsenaal verminderd zou worden, maar niets is minder waar. Er worden alleen maar krachtigere nucleaire wapens gemaakt. Waarschijnlijk worden de kernwapens op Volkel over 2 jaar vervangen.

Er wordt constant een conflict of oorlog uitgelokt. Dat is immers het bestaansrecht van de NAVO. Op dit moment is Rusland de grote dreiging.

De verwoestende kracht van een atoombom, je moet er niet aan denken dat we dat als mensheid nog een keer laten gebeuren. En al helemaal niet als het uitgelokt wordt door de Verenigde Staten op onze grond. Want wij hebben die vernietigende wapens op onze grond. De wapens die bij oorlog óf ingezet gaan worden, óf een militair doelwit worden. Beide even onwenselijk.

Er zit dus eigenlijk maar een ding op. Die wapens moeten weg. Daar worden ook steeds meer mensen het over eens. Maar hoe beweeg je de politiek ertoe te beslissen om iets weg te halen waarvan niet eens bevestigd is dat het er is?

Het Ministerie van Defensie heeft de aanwezigheid van kernwapens op Volkel nooit bevestigd, maar ook nooit ontkend. Bevestigen mag niet van de NAVO. Ook gaat het in tegen het non-proliferartieverdrag, waar ook Nederland bij is aangesloten. Artikel 1 en 2 van dat verdrag verbiedt het om nucleaire wapens uit te wisselen, of de productie van nucleaire wapens van andere staten te bevorderen. Toegeven dat we die nucleaire wapens van de VS hebben gekregen om op te slaan zou kunnen betekenen dat we toegeven dat verdrag te hebben verbroken.


Bovendien lijkt het erop dat onze regering het prima vindt dat we als marionet worden gebruikt door de VS en de NAVO. Er zal dus echt iets in beweging gebracht moeten worden mochten we van die troep af willen raken. Hopelijk is het dan niet het gevechtsvliegtuig waar die bommen aan zitten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten