maandag 7 september 2015

Wonen in de trein

Als het even tegenzit kun je natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten. Maar, je kunt ook de situatie naar jouw hand zetten en er het beste van maken. Dat is precies wat de Duitse studente Leonie Müller (23) deed. En wat blijkt? Soms levert er "gewoon het beste van maken" iets beters op dan het origineel.

Leonie had altijd last van hoge huurprijzen en mot met huurbazen. Daarom zegde ze na het laatste akkefietje de huur op, kocht ze voor iets meer dan €330 een treinticket waarmee ze heel Duitsland door kan reizen en ging ze in de trein wonen. Die €330 is minder dan wat ze aan huur betaalde en ze heeft steeds een prachtig uitzicht, welke ze op haar Instagramaccount deelt.

Ze ziet alleen nog maar voordelen. Zo wast ze haar haar in de badkamer van één van de coupés en ziet ze familie en vrienden door het hele land. Heeft ze behoefte aan iets vast? Dan kan ze naar haar vriend in Keulen, die ze nu dankzij de trein zo vaak kan opzoeken als ze wilt. Het voelt alsof ze constant op vakantie is, laat ze weten, en via haar laptop kan ze nog steeds haar studie volgen.

Als je haar hoort spreken is het werkelijk inspirerend. En dat is ook precies haar bedoeling. Ze wilt een inspiratiebron zijn voor iedereen die vast zit op een plek of situatie waar ze uit willen, maar geen uitweg in zien. En hoewel ik mijn warme bed voorlopig niet op geef, hoop ik wel dat haar boodschap vele mensen zullen bereiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten