donderdag 13 oktober 2016

Ophef! Dit kan toch niet!

Ophef! Om een tweet! Want we moeten natuurlijk niet vergeten dat we in Nederland wonen en we ons af en toe eens ergens druk over moeten maken. Anders gaat het niet goed met ons. Dan kunnen we ons natuurlijk druk maken over de serieuze zaken, zoals de gevallen zorgstaat of het feit dat we nog steeds niet weten wat Mark Rutte gaat doen met de uitslag van het Oekraïnereferendum.

Maar nee, dat kan niet. Veel te ingewikkeld. In plaats daarvan maken we ons druk om de tweet van Lilian Marijnissen, waarin ze - heel schokkend voor een politica - haar mening over actuele zaken weergeeft. Het gaat om deze tweet:


Mevrouw Marijnissen laat hiermee weten het niet eens te zijn met de plannen van het kabinet om levensbeëindiging makkelijker te maken. Je zou kunnen denken dat dat mag in Nederland, een vrije mening verkondigen, maar iedereen valt over haar heen. Vooral het feit dat ze dit standpunt combineert met de slechte ouderenzorg en eenzaamheid onder ouderen.

Kan natuurlijk niet! Maar, ze heeft wel degelijk een punt. Want, zou een "voltooid leven" ook daadwerkelijk een voltooid leven zijn geweest als de ouderen gewoon de zorg krijgen die ze verdienen? Als ouderen niet in eenzaamheid hoeven te leven?

Want, als iemand dag in, dag uit in eenzaamheid leeft zonder ook maar enige vorm van vooruitzicht... Zou diegene dan niet moe zijn van het leven? Zou u, beste lezer, als u in een volledig isolement leeft, ook geen gedachte of behoefte aan levensbeëindiging hebben? Misschien is zoiets lastig voor te stellen, maar ik weet dat ik dat wel zou hebben. Terwijl mijn leven er toch echt nog lang niet op zit!

Het punt dat ik uit de tweet van mevrouw Marijnissen haalde, was dat het kabinet de ouderenzorg heeft verwaarloosd, waardoor ouderen in een sociaal isolement raken, geen adequate zorg krijgen en je daarom meer ouderen hebt die hun leven als "voltooid" zien. En in plaats van de problemen op te lossen; de ouderen uit het sociale isolement halen en ze de zorg te geven die ze nodig hebben en verdienen - waardoor er op zijn minst minder ouderen een "voltooid" leven hebben - laat het kabinet ze nu letterlijk sterven. En daarvoor past mevrouw Marijnissen. En ik ook. Maar ja, 150 tekens zijn natuurlijk veel te kort. OPHEF!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten